تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 دی 1400 - 17:25
255 بازدید
کد خبر : 191390

افتتاح ۲۳۸ پروژه مخابراتی آذربایجان شرقی در دهه فجر

افتتاح ۲۳۸ پروژه مخابراتی آذربایجان شرقی در دهه فجر

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی گفت: در دهه فجر سال جاری ۲۳۸ پروژه شرکت مخابرات استان با اعتبار ۴۸ میلیارد تومان افتتاح می‌شود. یوسف شکوری امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ماه، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ارتباطات در سطح کلان به عنوان زیرساخت توسعه بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معرفی شده است، اظهار کرد:

افتتاح 238 پروژه مخابراتی آذربایجان شرقی در دهه فجر

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی گفت: در دهه فجر سال جاری ۲۳۸ پروژه شرکت مخابرات استان با اعتبار ۴۸ میلیارد تومان افتتاح می‌شود.

یوسف شکوری امروز یکشنبه ۱۹ بهمن ماه، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ارتباطات در سطح کلان به عنوان زیرساخت توسعه بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معرفی شده است، اظهار کرد: در حوزه اقتصادی نیز بخش جدیدی به عنوان اقتصاد دیجیتال مطرح شده که مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده و شبکه‌های مخابراتی نقش مهمی در توسعه این بخش از اقتصاد دارد.

وی با بیان اینکه ارتباطات و شبکه‌های فیبر نوری در حوزه تجارت و آموزش الکترونیک و همچنین ایجاد شهرهای الکترونیک و هوشمند نیز نقش محوری دارند، اضافه کرد: نقش شبکه‌های ارتباطی با شیوع کرونا، ملموس‌تر شد و این فناوری به سهولت انجام کارها کمک کرد؛ حتی برخی از فعالیت‌های که به نظر می‌رسید در ایام کرونایی تعطیل شود، در بستر شبکه‌های مخابراتی و ارتباطی دوام یافت که آموزش مجازی از جمله آن است.

وی با بیان اینکه نقش ارتباطات در این روزها بیش از گذشته در امورات جاری مردم مشهود بوده و لازم است این زیرساخت‌ها توسعه یابد، اضافه کرد: شرکت مخابرات استان در راستای سیاست‌های کلی شرکت مخابرات ایران، توسعه شبکه‌های مخابراتی و به ویژه ارتباطات مبتنی بر دیتا و آی پی را در سطح استان به طور مرتب پیگیری می‌کند.

مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی تاکید کرد: برای اینکه دسترسی به این زیرساخت‌ها به طور عام ایجاد شود، باید شبکه‌ها به طور مستمر توسعه یابد.

افتتاح ۶۶۱ پروژه طی یک سال

وی با بیان اینکه شرکت مخابرات منطقه آذربایجان شرقی از دهه فجر سال ۹۸ تا دهه فجر سال‌جاری، ۶۶۱ پروژه با اعتبار و سرمایه‌گذاری ۱۵۹ میلیارد تومان در سطح استان اجرا کرده است، افزود: عمده این سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه توسعه شبکه کابل مسی، توسعه شبکه فیبرنوری و تجهیزات کافوهای نوری برای توسعه تلفن ثابت و اینترنت و… بوده است.

وی با بیان اینکه در قالب این پروژه‌ها، بیش از ۵۷۳ تکنولوژی از نوع ۲G، ۳G و ۴Gو بیش از ۱۴۰ تجهیزات کافو نوری در سطح استان نصب شده که برای توسعه شبکه تلفن ثابت و اینترنت پیاده سازی شده و از کیفیت مطلوب نیز برخوردار هستند، گفت: به علت افزایش نیاز مردم به اینترنت در دروان کرونا، بیش از ۱۶۱ پروژه توسعه تجهزات دیتا و اینترنت در سطح استان اجرایی شده است.

شکوری به اشاره به توسعه فناوری جدید FTTH یا همان فیبرنوری به منازل در استان، اضافه کرد: طی سال گذشته در تبریز و چند شهر دیگر استان این فناوری پیاده سازی شده و طی یکسال گذشته، ۳۳۰۰ مشترک جدید به این شبکه اضافه شده و میزان شبکه فیبر نوری استان ۱۴۴ کیلومتر نسبت به سال قبل افزایش یافته است؛ به طوری‌که اکنون ۱۱۶۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری در استان داریم.

وی با تاکید بر اینکه مجموع پروژه‌های افتتاح شده طی یک سال گذشته، منجر به توسعه مشترکان تلفن ثابت شده و ۴۱ هزار مشترک جدید به شبکه تلفن ثابت استان اضافه شده است، افزود: بر این اساس، به مجموع مشترکان سرویس‌های اینترنت(سرویس‌های باند پهن) که از طریق تکنولوژی ADSL و VDSL ارائه می‌شود، ۸۸۳۰۰ مشترک جدید فعال اضافه شده است.

رشد تعداد مشترکان در سرویس‌های باند پهن

وی اضافه کرد: رشد تعداد مشترکان در سرویس‌های باند پهن نسبت به سایر سرویس‌ها بیشتر است، چراکه مردم بخشی از نیازمندی‌های خود را از طریق اینترنت و شبکه‌های دیتا برطرف می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و مخابراتی در روستاهای استان نیز گفت: طی یک سال گذشته، در بیش از ۴۷ روستا تجهیزات اینترنت پرسرعت نصب شده است.

وی با بیان اینکه در سطح استان، یک میلیون و ۹۸۳ هزار شماره تلفن ثابت نصب شده داریم که یک میلیون و ۵۶۰ هزار مورد آن فعال است، اظهار کرد: ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان برابر با ۳۸.۱۴ درصد بوده و بیش از ۲۳۸۴ روستای استان نیز تحت پوشش شبکه تلفن ثابت هستند.

وی با اشاره به اینکه ۸۰۳ روستای استان از اینترنت بر روی خط تلفن ثابت بهره‌مند هستند، گفت: بیش ۱۸۳۰ روستای استان نیز تحت پوشش شبکه همراه اول هستند که آمار قابل توجهی است؛ همچنین بیش از ۴۰۰ روستا تحت پوشش شبکه نسل سوم تلفن همراه بوده و آذربایجان شرقی در بخش ارتباطات روستایی از سرویس‌های مناسبی برخوردار است.

وی با بیان اینکه در سطح استان بیش از چهار میلیون سیم کارت در اختیار مردم بوده، اما بیش از سه میلیون مشترک فعال تلفن همراه درسطح استان داریم، اضافه کرد: طی یک سال تاخیر با توجه به شیوع کرونا و افزایش استفاده مردم از شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی، در تمام نقاط استان ظرفیت انتقال دیتا و اینترنت را افزایش دادیم.

شکوری با اشاره به میزان استفاده مردم از شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی، گفت: سال گذشته نهایت پهنای باندی که در استان مصرف می‌شد زیر ۵۰ گیگابیت بود که امروز این میزان از مرز ۸۴ گیگابیت رد شده و مصرف روزانه بیش از ۵۵۰ ترابایت شده است؛ آموزش‌های مجازی، تجارت الکترونیک و… یکی از علل این افزایش مصرف بوده است.

وی با بیان اینکه با توجه به افزایش مصرف، ظرفیت شبکه‌های ارتباطی را در تمام نقاط استان افزایش دادیم، گفت: بر این اساس، از سال گذشته تاکنون، بیش از ۸۸ هزار مشترک فعال ADSL به مجموع مشترکان اضافه شده و اکنون بیش از ۳۳۵ هزار مشترک فعال اینترنت پرسرعت( ADSL) داریم.

۲۳۸۴ روستای استان تحت پوشش تلفن ثابت

وی با اشاره به وضعیت ارتباطی و مخابراتی روستاهای استان و با بیان اینکه ۲۷۰۰ روستا و آبادی در سطح استان داریم که ۲۰۱۴ مورد آن بالای ۲۰ خانوار است، افزود: در ۲۳۸۴ روستای استان تلفن ثابت داریم که بیش از تعداد روستاهای ۲۰ خانوار استان است.

مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی با بیان اینکه آزادراه‌های استان نیز تحت پوشش شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی بودند که شبکه نسل سوم تلفن همراه را نیز در این مسیرها راه اندازی کردیم، خاطرنشان کرد: اتوبان تبریز-زنجان، تبریز-ارومیه و تبریز-مرند نیز به شبکه نسل سوم تلفن همراه اضافه شده و تحت پوشش قرار گرفته است.

وی، توسعه شبکه تلفن ثابت، توسعه شبکه فیبرنوری به منازل، توسعه شبکه دیتا و اینترنت و توسعه شبکه تلفن همراه نسل سه و چهار را جزو برنامه‌های آتی و پروژه‌های برنامه‌ریزی شده در سطح استان عنوان کرد.

 

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها