تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 دی 1400 - 17:42
206 بازدید
کد خبر : 191519

پرونده تهاتر بدهی‌های هپکو، امشب روی میز سه وزیر

پرونده تهاتر بدهی‌های هپکو، امشب روی میز سه وزیر

ایسنا/مرکزی طی چند ماه اخیر کمتر صدایی را از هپکو شنیدیم و این آرامش از امیدواری‌ها پس از واگذاری سهام این شرکت به سازمان تامین اجتماعی نشأت گرفت. این واگذاری کورسوی امیدی را در دل کارگران مستأصل و مضطرب هپکو ایجاد کرد که بالاخره پس از سال‌ها این واحد صنعتی عظیم می‌تواند صدای تولید را در

پرونده تهاتر بدهی‌های هپکو، امشب روی میز سه وزیر

ایسنا/مرکزی طی چند ماه اخیر کمتر صدایی را از هپکو شنیدیم و این آرامش از امیدواری‌ها پس از واگذاری سهام این شرکت به سازمان تامین اجتماعی نشأت گرفت.

این واگذاری کورسوی امیدی را در دل کارگران مستأصل و مضطرب هپکو ایجاد کرد که بالاخره پس از سال‌ها این واحد صنعتی عظیم می‌تواند صدای تولید را در خود بشنود، اما از تیرماه که خبر این واگذاری منتشر شده است؛ تاکنون که هفت ماه از این واگذاری می‌گذرد، هپکو هنوز در جای اول خود ایستاده‌ است.

مسئله‌ای که همیشه مطرح است، موضوع بدهی‌های هپکو است. این واحد صنعتی به جای بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی واگذار شد، اما خود درگیر بدهی‌های هنگفتی است که عملا چراغ تولید را خاموش و کارگران را دلسرد کرده است.

طی هفت ماهه اخیر، کارگران تمام همراهی را برای آرام بودن فضا و طی مسیر درست که به تولید و کار منتهی شود، با مجموعه استان مرکزی و سازمان تامین اجتماعی داشته‌اند، اما مسلما هفت ماه زمان کافی است که حداقل یک قدم در مسیر تولید برداشته شود، اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.

مسائل مبتلابه هپکو دیگر در استان حل شدنی است و همین باعث شده است که شورای اسلامی کار هپکو به نمایندگی از کارگران این صنعت غول پیکر از دیروز راهی تهران شوند تا بلکه صدای کارگران را به پایتخت نشینان برسانند.

روز گذشته اعضای شورا کار هپکو در مقابل سازمان تامین اجتماعی کشور تجمع کردند و امروز نیز به مقابل مجلس شورای اسلامی رفته‌اند.

هپکو و بدهی ۱۲۰۰ میلیاردی

رییس شورای اسلامی کار شرکت هپکو در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص دلایل این تجمع و مطالبات کارگران از مسئولان امر اظهار کرد: کارگران خواستار تعیین تکلیف بدهی هپکو هستند، این شرکت بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بانک‌ها بدهکار است و این بدهی عملا چرخه تولید را قفل کرده است.

رضا عبدلی گفت: مسلما با چنین رقم بدهی نمی‌توان ضمانت‌نامه بانکی برای عقد قرارداد دریافت کرد و نمی توان کارت بازرگانی و گشایش اعتبار داشت.

وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی خواستار تهاتر بدهی هپکو با طلب خود از دولت است، افزود: تا زمانی که این امر محقق نشود و حمایتی از سوی دولت برای هپکو صورت نگیرد قطعا چرخ تولید در هپکو به حرکت در نمی‌آید.

به تامین اجتماعی اعتماد کردیم/ از آینده می‌ترسیم

عبدلی تاکید کرد: طی ۶ ماهه اخیر جو آرامی در شرکت حاکم بوده است، کارگران به سازمان تامین اجتماعی اعتماد کرده‌اند، ولی امروز با توجه به ادامه این شرایط و بلاتکلیفی موجود، از آینده شغلی خود می‌ترسیم و اگر این مشکل حل نشود مسلما مشکلات دیگری به وجود می‌آید.

وی با اشاره به بازدید اخیر کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی از هپکو و اطلاع از تمامی چالش های این شرکت، گفت: تغییر سهامدار به تنهایی نمی تواند پایان‌بخش مشکلات هپکو باشد، تا امروز پروژه‌های کاری خوبی برای سال آینده برنامه‌ریزی شده است، اما این پروژه‌ها بدون ساماندهی بدهی به نتیجه نمی‌رسد و یا با روند بسیار کند محقق می‌شوند.

رییس شورای اسلامی کار شرکت هپکو، افزود: تا امروز تصمیمات بسیاری خوبی برای هپکو گرفته شده است، اما تمام این تصمیمات روی کاغذ بوده و برای تحول در این شرکت باید به عرصه عمل وارد شد.

مدیریت هپکو باید تکلیف بدهی‌ها را روشن کند

معاون امور صنایع وزارت صمت نیز در خصوص وضعیت هپکو به ایسنا گفت: واردات ماشین‌آلات راهسازی در رنج تولیدات هپکو از سال ۱۳۹۶ ممنوع شده است و فقط ماشین‌آلاتی که ساخت داخل ندارند، وارد می‌شود، حتی براساس ماده ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون معادن و مکاتبات صورت گرفته با معاونت معادن وزارت صمت، خواستار منع واردات محصولات دو پله بالاتر از رنج تولیدات هپکو شده ایم، بنابراین به اندازه کافی در بحث واردات، حمایت‌های لازم صورت می‌گیرد.

مهدی صادقی نیارکی مهمترین مسئله هپکو را بحث مالکیت دانست و افزود: خوشبختانه سازمان تامین اجتماعی با توجه به مصوبه هیات وزیران مالک ۵۵ درصد سهام است و تعیین تکلیف بدهی و تقاضا برای محصولات هپکو باقی می‌ماند که موضوع بسیار مهمی است، البته تقاضاهایی در بخش معدن و بازسازی ماشین آلات راهسازی و نیازهای سازمان راهداری مطرح است، اما باید مدیریت و مالکیت مجموعه، تامین و تجهیز مالی و تعیین تکلیف بدهی‌ها را به انجام برساند تا بتواند سفارش دریافت کند و با تولید سروقت محصولات را تحویل دهد.

امشب مسئله تهاتر بدهی در تهران بررسی می‌شود

به گزارش ایسنا، استاندار مرکزی در خصوص رسیدگی به وضعیت شرکت هپکو به ایسنا گفت: امشب جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد، صمت، تعاون، رییس کل بانک مرکزی، مدیرعامل بانک ملی و صادرات نیز ترتیب داده شده است که شرکت خواهیم کرد و امیدواریم که در این جلسه به جمع بندی خوبی برسیم.

سیدعلی آقازاده گفت: این جلسه با محوریت تهاتر بدهی‌های شرکت برگزار می‌شود، نامه ای مبنی بر پیشنهادات موجود برای هپکو به رییس جمهوری ارسال کردم و با دستور وی به دکتر واعظی و ارجاع آن به وزیر اقتصاد این جلسه تشکیل می شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها