پژوهشهای بنیادی راهی برای جلوگیری از خام فروشی
رییس دانشگاه پیام نور در مراسم معارفه اعضای شورای سیاست گذاری پژوهشکده گوهرشناسی گفت: کشور ایران در حوزه منابع طبیعی کشوری ثروتمند به شمار میآید اما متاسفانه منابع خود را به صورت خام به دیگر کشورها عرضه می کند. در حالی که میتوان با پژوهشهای بنیادین و ارائه فناوریهای مورد نیاز، از عرضه خام منابع
رییس دانشگاه پیام نور در مراسم معارفه اعضای شورای سیاست گذاری پژوهشکده گوهرشناسی گفت: کشور ایران در حوزه منابع طبیعی کشوری ثروتمند به شمار میآید اما متاسفانه منابع خود را به صورت خام به دیگر کشورها عرضه می کند. در حالی که میتوان با پژوهشهای بنیادین و ارائه فناوریهای مورد نیاز، از عرضه خام منابع جلوگیری کرد و ارزش افزوده قابل ملاحظهای ایجاد کرد.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه پیام نور در مراسم معارفه اعضای شورای سیاست گذاری پژوهشکده گوهرشناسی با عنوان اینکه این دانشگاه به دنبال تحقق رسالت اجتماعی خود در راستای ارتباط با صنعت و رفع نیازهای کشور است، گفت: شکل معمول پژوهش در دانشگاهها از ایده پژوهشگر آغاز میشود و در ابتدای کار اغلب موضوع پژوهش، در ارتباط با نیازهای کشور نیست و بعد از انجام پژوهش به دنبال اجرا کردن آن در کشور و تعامل با بخشهای صنعتی هستیم که با موانع بسیاری روبه رو میشویم.
دکتر محمدرضا زمانی در مراسم معارفه شورای سیاستگذاری پژوهشکده گوهرشناسی افزود: دانشگاه پیام نور با ایجاد پژوهشکده مستقل، مسیر جدیدی را آغاز کرده که در این مسیر پژوهش ها صرفا در زمینههای مورد نیاز کشور و در تعامل با بخشهای صنعتی تعریف می شود.
وی با عنوان اینکه این پژوهشکده وابسته به مسائل دولتی و دانشگاه نیست، گفت: از آنجا که تغییر مدیریت دانشگاهها تاثیر مستقیمی بر فعالیت نهادهای وابسته خواهد گذاشت، پژوهشکده و کلیه مسائل مربوط به آن از قبیل مدیریت و مسائل مالی به شکل مستقل و تحت نظارت شورای سیاستگذاری است.
وی راه اندازی این پژوهشکده را گامی مثبت در جهت رفع نیازهای کشور دانست و گفت: این پژوهشکده به عنوان پژوهشکده نوع دوم در وزارت علوم تعریف شده و مانند بخش خصوصی عمل می کند اما می تواند از پتانسیل های موجود در دانشگاه برای رشد و پیشرفت بیشتر بهره مند شود.
زمانی به منابع بکر طبیعی کشور اشاره کرد و افزود: سنگهای قیمتی یکی از مصداق های منابع طبیعی ارزشمند است که می توان با کمک پژوهشکده در راستای ایجاد ارزش افزوده بیشتر از آن گام برداشت.
وی تصریح کرد: کشور ایران در حوزه منابع طبیعی کشوری ثروتمند به شمار می آید اما متاسفانه منابع خود را به صورت خام به دیگر کشورها عرضه می کند در حالی که می توان با پژوهشهای بنیادین و ارائه فناوری های مورد نیاز، از عرضه خام منابع جلوگیری کرد و ارزش افزوده قابل ملاحظه ای ایجاد کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیامنور؛ زمانی در پایان ابراز امیدواری کرد: با توجه به پتانسیل علمی زمینشناسی در فرآوریهای دیگر و همچنین ارتقای فعالیت پژوهشکده، R&D دانشگاه در کنار معادن مستقر شود و کار پژوهشکده به ارائه ایده محدود نباشد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰